در حال انتقال به بانک ... processing...

ویروس اومیکرون چه علائمی دارد؟

02 اسفند 1400 | 17:37

ویروس اومیکرون چه علائمی دارد؟

ویروس اومیکرون چه علائمی دارد؟

نگرانی‌ها در مورد سویه امیکرون که اولین بار در بوتسوانای آفریقای جنوبی شناسایی و به جهان معرفی شد؛ در چند هفته گذشته افزایش یافته است. در حالی که دانشمندان هنوز اطلاعات زیادی در مورد این سویه جدید ندارند؛ چرخش آن در کشورهای مختلف جهان، به خصوص اروپا، هم اکنون باعث افزایش موارد جدید ابتلا به کرونا شده است. دانشمندان ویروس امیکرون را به لطف ترکیب متمایز آن که متشکل از بیش از 50 جهش مختلف در SARS-CoV-2 است شناسایی کرده‌اند. البته برخی از این جهش‌ها در سویه‌های آلفا و بتا نیز وجود داشت و آزمایشات قبلی نشان داده بودند که می‌توانند باعث تسریع در روند گسترش ویروس کرونا شوند. اما به غیر از این تغییرات، جهش‌های جدید دیگری نیز در ویروس امیکرون شناسایی شده است که به کروناویروس‌ها در فرار از آنتی‌بادی‌های تولید شده توسط واکسن‌ها در بدن کمک می‌کنند.
بر اساس این جهش‌ها، همراه با افزایش نگران‌کننده موارد ابتلا به امیکرون در آفریقای جنوبی، سازمان بهداشت جهانی در تاریخ 26 نوامبر از امیکرون به عنوان گونه نگران‌کننده یاد کرد و هشدار داد که خطرات جهانی ناشی از این سویه بسیار زیاد است. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا تخمین زده است که بیش از 73 درصد از کل موارد ابتلا به عفونت‌های جدید در ایالات متحده را عفونت با امیکرون تشکیل می‌دهد. این سویه جدید به سرعت در حال گسترش است و در بسیاری از نقاط جهان، گونه غالب شناخته می‌شود. این ویژگی همان پتانسیلی است که دانشمندان در زمان کشف این گونه به آن اشاره کرده بودند. ما در این مقاله به ویروس جدید کرونا یا همان امیکرون می پردازیم که تفاوت آن با سایر ویروس Covid19 و چه علائمی دار دو آیا خطرناک است و… می پردازیم که شما می توانید با ما همراه باشید تا با این نوع بیماری آشنا شوید.

امیکرون یا ویروس جهش یافته کووید 19 چیست؟

ویروس امیکرون نوع جدید و جهش یافته‌ای از ویروس کرونا یا همان SARS-CoV-2 است که اولین بار در اواسط نوامبر سال 2021 در آفریقای جنوبی کشف و گزارش شد. اعتقاد بر این است که در این گونه جدید از ویروس که نام علمی آن B.1.1.529 می‌باشد؛ جهش‌های زیادی رخ داده است. به همین خاطر متخصصان سازمان بهداشت جهانی (WHO) در مورد شیوع این سویه جدید و ناشناخته ابراز نگرانی کرده‌اند.
واریانت‌ها یا همان سویه‌ها بخش طبیعی از تکامل ویروس‌ها هستند. خبر بد این است که ویروس تا زمانی که قادر به آلوده کردن، تکثیر و انتقال باشد؛ به تکامل خود ادامه می‌دهد. کارشناسان سازمان بهداشت جهانی بارها اعلام کرده‌اند که همه‌ی واریانت‌های ویروس‌ها خطرناک نیستند و اغلب ما متوجه وقوع آنها نمی‌شویم. تنها زمانی که این تغییر باعث مسری‌تر شدن ویروس شود یا بتوانند افراد را دوباره آلوده کند؛ باید در مورد خطرناک بودن آن نگران شد.

امیکرون چه تفاوتی با سایر ویروس کرونا دارد؟

در مقایسه با ویروس اصلی SARS-CoV-2 که اولین بار در سال 2019 در چین شناسایی شد؛ نزدیک به 50 جهش در ویروس امیکرون رخ داده است. این تغییرات به چندین روش کلیدی مشخص می‌شوند. یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در ساختار ویروس‌ها، پروتئین اسپایک آنهاست. این بخش از ویروس در واقع همان قسمتی است که با سلول‌های انسانی در تماس است و سیستم ایمنی بدن را تحریک می‌کند. آنتی‌بادی‌ها به پروتئین اسپایک متصل شده و از ایجاد عفونت جلوگیری می‌کنند. بنابراین پروتئین اسپایک نقش مهمی در نحوه عملکرد ویروس و نحوه توقف آن توسط سیستم ایمنی بازی می‌کند.
ویروس امیکرون 36 جهش در پروتئین اسپایک خود دارد. این عدد در مقایسه با 10 جهش در آلفا، 12 جهش در گاما و 9 جهش در دلتا واقعا قابل توجه است. این سویه در پروتئین اسپایک خود دارای جهش‌هایی است که مستقیما به گیرنده‌ای به نام ACE2 در سلول‌های انسانی متصل می‌شود. به نظر می‌رسد جهش‌های ویروس امیکرون، میل آن را برای ACE2 افزایش داده و به آن اجازه می‌دهند تا سلول‌های انسانی را به طور موثرتری آلوده و در نتیجه سرعت تولید مثل و قابلیت انتقال خود را افزایش دهد.
جهش‌هایی در بخش‌های دیگر پروتئین اسپایک سویه امیکرون نیز وجود دارد. به دلیل وجود این تغییرات، تشخیص آنتی‌بادی‌ها و چسبیدن به اسپایک امیکرون دشوارتر است. این ممکن است توضیح دهد که چرا این گونه جدید، در مقایسه با سایر گونه‌های کرونا ویروس، باعث ایجاد عفونت مجدد حتی در افراد واکسینه شده می‌شود. وجود این تغییرات در پروتئین اسپایک همچنین باعث می‌شود درمان‌هایی که مبتنی بر آنتی‌بادی‌ها هستند نیز کمتر مؤثر باشند. تاکنون به نظر می‌رسد که تنها سوتروویماب، درمان آنتی بادی مونوکلونال، در برابر اومیکرون موثر باشد.

 آیا ویروس امیکرون خطرناک است یا می تواند کشنده باشد ؟

شواهد فعلی در مورد قابلیت انتقال، شدت و قابلیت فرار ویروس امیکرون از سیستم ایمنی بسیار ناچیز و نامشخص است. با این حال، داده‌های اولیه منتشر شده از آفریقای جنوبی و بریتانیا نشان می‌دهد که قدرت انتقال ویروس امیکرون ممکن است در مقایسه با سویه دلتا به طور قابل توجهی بیشتر باشد. اگر آنچه که مدل‌سازی‌های ریاضی نشان می‌دهند درست باشد؛ انتظار می‌رود سویه امیکرون عامل بیش از نیمی از همه عفونت‌های ایجاد شده با SARS-CoV-2 در اتحادیه اروپا در چند ماه آینده باشد.

کدامیک از واکسن های کرونا توانایی مقابله با امیکرون را دارند؟

در حالی که شواهدی وجود ندارد که نشان دهد واکسن‌های معتبر و موجود برای کرونا بر روی این سویه مؤثر نیستند؛ اما در تحقیقات مختلف آمده که برخی از جهش‌های گزارش شده در ژن اسپایک این ویروس، ممکن است کارایی واکسن‌های موجود را کاهش دهد. با این حال، محافظت ناشی از واکسن، محافظتی است که توسط تولید آنتی‌بادی‌ها و همچنین ایمنی سلولی ایجاد می‌شود. انتظار می‌رود این نوع محافظت نسبتا پایدار‌تر از ایمنی طبیعی باشد.
امیکرون جدیدترین سویه کرونا، به سرعت در حال گسترش در سراسر جهان است و محققان در حال رقابت برای درک این مسئله هستند که واکسن‌ها کشف شده تا کنون در برابر این نوع جدید از ویروس کرونا چه مقدار مقاومت دارد؟ چندین مطالعه اولیه، اثربخشی واکسن‌های فعلی کووید-19 را در برابر گونه امیکرون ارزیابی کرده‌اند. نتایج حاصل از این تحقیقات تا کنون نشان داده‌اند که واکسن‌های تک یا دو دوز محافظت بسیار کمتری نسبت به واکسن‌های دارای دوز بوستر دارند. اما به نظر می‌رسد تمام واکسن‌های تایید شده سازمان جهانی بهداشت قادرند در برابر فرم شدید بیماری از بدن محافظت کنند. مطالعات انجام شده در آزمایشگاه‌ها و روی جوامع مختلف تایید کرده‌اند که واکسیناسیون کامل به همراه یک دوز بوستر، محافظت قوی‌تری در برابر عفونت با گونه امیکرون ایجاد می‌کند. مهم است به خاطر داشته باشید که اکثر این مطالعات، آزمایشگاهی هستند و ممکن است عملکرد واقعی واکسن‌ها را منعکس نکنند.

 

نشانه ها و علائم کرونا امیکرون

پروفسور ایرنه پترسن، استاد اپیدمیولوژی و انفورماتیک سلامت در دانشگاه کالج لندن معتقد است که اگرچه آبریزش بینی و سردرد علائم بسیاری از عفونت‌ها هستند؛ اما ممکن است اولین و تنها علامت ابتلا به کووید نیز باشند. بنابراین اگر این علائم را دارید؛ توصیه می‌کنیم چند روز خود را قرنطینه کرده و سپس تست PCR بدهید. یک مطالعه معتبر که توسط دولت بریتانیا حمایت مالی می‌شود نیز علائم اصلی مرتبط با این سویه از کووید را شناسایی و اعلام کرده است که بسته به اینکه فرد بیمار قبلا واکسینه شده است یا خیر، ممکن است این علائم متفاوت باشند. اما عمده علائمی که از آنها به عنوان نشانه‌های ابتلا به ویروس امیکرون یاد می‌کنند عبارتند از:

  • سردرد
  • آبریزش بینی
  • عطسه
  • گلو درد
  • سرفه‌های مداوم

باید توجه کرد که علائم کرونا اومیکرون شاید هنوز کامل مشخص نشده است و نشانه های امیکرون در بالا درمورد آن صحبت شده است را می توایند مطالعه کنید.

در مجموع چیزی که تا کنون مطالعات توانسته‌اند در مورد این سویه از کرونا تا حدودی تایید کنند این است که افرادی که دوزهای توصیه شده از واکسن‌های معتبر را به همراه دوز بوستر یا همان تقویت‌کننده دریافت کرده‌اند؛ بالاترین سطح محافظت را در برابر وقوع فرم شدید بیماری با ویروس امیکرون و بستری شدن در بیمارستان دارند. با این وجود برخی از تحقیقات اثبات کرده‌اند که امیکرون می‌تواند ایمنی ایجاد شده توسط واکسن‌ها را دور بزند و حتی در افرادی که دوز بوستر واکسن خود را دریافت کرده‌اند نیز ایجاد عفونت کند. به همین خاطر بیشتر پزشکان، همچنان بر روی رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در کنار دریافت واکسیناسیون کامل، به عنوان اصلی‌ترین روش‌های پیشگیری از ابتلا به کرونا تاکید دارند.

امیکرون تا چند روز قابل انتقال است

با توجه به اینکه ویروس امیکرون بسیار جدید است یکی سری سوال جواب درستی برای ان وجود ندارد و به همین دلیل است که بسیاری به اشتباه می افتند این سوال که تا چند روز انتقال داده می شود یکی از این موراد است اما با توجه به تحقیقات نشان می دهد که این ویروس جدید کرونا باید 5 تا 10 روز کاملا در یک محیط مجزا قرنطینه شود و در گزارش جدید 10 روز اعلام شده است و حتما افرادی که از انها نگهداری می کنند باید از ماسک و سایر لوازم بهداشتی استفاده کنند بهتر است که مراقبت را بیشتر کنید مخصوصا افرادی که سالمند و کودکان چون آنها قدرت انتقال را بیشتر می کنند پرستار و سالمند و کسی که نگهداری از کودک را برعهده دارد باید بسیار مراقب باشد چون بسیاری از مدافعین سلامت درگیر شده اند و کمبود نیرو مواجه می شوند.

علائم امیکرون چند روز بعد مشخص می شود

طبق تحقیقات جدید که توسط دانشمندان انجام شده است 3 روز بعد آن علائم امیکرون خود را بروز می دهد در بعضی افراد ااین گونه نیست و به همین دلیل است که قدرت انتقال آن زیاد می شود و بهتر است همیشه نکات بهداشتی را رعایت کنیم و همانطور که 3 روز بعد نشانه های از این ویروس بروز می کند ممکن است تا 10 روز این ویروس قدرت انتقال داشته باشد.

کلام آخر

با توجه به اینکه ویروس کرونا ممکن است از بین نرود و ممکن است هر روز یک سویه جدید کشف شود با علائم و نشانه های جدید بهتر است همیشه مراقبت و حفاظت از خود را در اولویت قرار دهیم مخصوصا کسانی که افراد سن بالا در خانه دارند بهتر است همیشه مراقب باشند و واکسن های مربوط به پیشگیری از کرونا را تزریق کنید که کمتر آسیب ببینید و مورد بعدی نظرات و پیشنهادات خود را برای ما بنویسید و میزان رضایت خود را از مقاله برای ما ثبت کنید با تشکر.آدم و حوا

 

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فروشگاه آدم و حوا است.

پیشگیری و بیماری